Dziwny skok napięcia-chyba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tricky
    Classic
    • 2009
    • 4

Kowal_ldz, spoko wrzuci się

kubasek11, na następnego spota jak teges będzie dobrze wsio (wiesz o co chodzi) to przyjadę na spota już nowym nabytkiem.

A tutaj nieco więcej o samochodziku:

Autko
  • Mettler
    Drive
    • 2008
    • 42

witam nie wiem jak to nazwać więc nie wiem jak znaleźć ( już się bronię )
    problem wygląda następująco w momencie zapalenia auta ( nie zawsze ) pojawia się "strzał" w głośnikach ( firmowych ) oraz gaśnie i zaraz się włącza radio. przy bardziej rozkręconym radiu pikawka staje dęba. Miał już ktoś taką zagwozdkę ( nie myslę o pikawce :szeroki_usmiech ) ??
    Piszę poprawnie po polsku. - A przynajmniej się staram

Już nie Octavka niestety

Komentarz

• kristo
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 266

Mettler, sprawdź klemy aku i przeczyść - tam najcześciej jest spadek napięcia, który takie efekty może dać..
      Pink Floyd fan.

Komentarz

• hubert78
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1576

Mettler, Jak dla mnie nie ma się czym przejmować , jak zapalasz automatycznie auto "zabiera prąd" z wszystkich odbiorników ( w nocy ja odpalasz gasną światła itp.) a jak masz załączone radio to zawsze dostaniesz jakiś skok napięcia na głośnik.
        Rada zanim zgasisz auto po jeździe ścisz radioooo :szeroki_usmiech co by cię z rana nie pobudzało lepiej niż mocna kawa :wink:

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Mettler, a radio masz oryginalne, czy dokładane ? Jeśli oryginalne ( np. Stream ) to może być problem z oprogramowaniem radia ( pojawiały się właśnie "strzały" w głośnikach w starym sofcie).

Jeśli radio nie jest oryginalne, to problem może tkwić w jego odpowiednim podłączeniu...

Rozumiem oczywiście, że poza strzałem i wyłączeniem radia nic złego w aucie się nie dzieje ( nie przygasają kontrolki na desce, podświetlenie itd )...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Mettler
            Drive
            • 2008
            • 42

kowal 2002, radio oryginał stream 04r. W jaki sposób mogę strzelić aktualizację softu a i skąd go wziąć ??
            hubert78, nie przejmuję się bardzo ale jest to ciekawostka która parę razy postawiła mi włosy dęba
            kristo, jutro przeglądzik
            Piszę poprawnie po polsku. - A przynajmniej się staram

Już nie Octavka niestety

Komentarz

• hubert78
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1576

Mettler, po prostu prztestuj co i jak sam znajdziesz przyczynę i skutek

Komentarz

• kowal 2002
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 5161

Zamieszczone przez Mettler
                kowal 2002, radio oryginał stream 04r. W jaki sposób mogę strzelić aktualizację softu a i skąd go wziąć ?...
                To w takim razie na 100% wina softu w radiu. Wersję softu możesz sprawdzić wciskając i przytrzymując przez jakieś 5 sek. przyciski "<" i ">" ( przy włączonym radiu ), pojawi się przy lewym górnym klawiszu napis VERSION, naciskasz go i w tym samym miejscu dostajesz napis MAIN i wersję softu np. 18.0.0.1. Jeśli wersja jest poniżej 18.0.0.1 ( czyli radio mniej więcej z przed połowy 2006r ) to przyczyną tych strzałów jest właśnie błędny soft.
                Niestety upgrade softu zrobią Ci tylko w ASO ( przynajmniej tak było jeszcze do niedawna ). Nie wiem jak to wygląda po gwarancji ( czyli u Ciebie ) i jeśli w ASO będą chcieli za to jakieś dziwne pieniądze, to może się opłacać kupić na np. allegro Stream-a z nowszym softem i może nawet z MP3....
                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...